Werken bij id compliance

Dat is werken bij dé specialist in Compliance.
Als je snel wilt groeien, veel wilt zien en houdt van afwisseling ben je hier zeker op je plek.

Maar, hoe werkt dat dan?

Wanneer je komt werken bij ID Professionals ga je helpen om compliance vraagstukken bij onze klanten op te lossen. Meestal financiële instellingen, zoals banken, FinTechs en Payment Service Providers. De ene keer in de rol van Analist, een volgende keer misschien als Compliance Adviseur. Of PMO. Of Business Analist. Jouw carrière beweegt mee met de richting die jij kiest. Dat je daarbij in veel verschillende omgevingen komt te werken en “in de keuken kunt kijken” is een groot voordeel. Niet alleen verzamel je zo jouw eigen set aan ‘best practices’; binnen no-time leer je veel collega’s kennen en bouw je aan een solide netwerk.

" Je kiest niet voor een functie. Je kiest voor een carrière "

Waarom werken bij ID Professionals?

Gave projecten

Ieder project brengt jou verder als specialist; inhoudelijk én als 'trusted advisor'. Jouw werkplek is dynamisch en uitdagend: van ambitieuze startup tot een disruptive FinTech of een internationale grootbank

Wat jij doet, dóét ertoe

Direct of indirect help je mee om witwassen, corruptie en ondermijning tegen te gaan, en help je organisaties bij een integere bedrijfsvoering. Zo help jij mee aan een prettiger samenleving.

Betrokken

Bij ons ben je niet één van de zovelen. Wij kennen elkaar; als collega en als persoon. Door 1-op-1 af te spreken of juist met de hele groep te gaan skydiven; er is meer dan werk alleen.

WORK HARD | PLAY HARD

AND CAPTURE THE MOMENTS

Collega's aan het woord

Actuele vacatures:

Je bent afgestudeerd en hebt een eerste baan gevonden in de backoffice of compliance afdeling van een financiële instelling. Met veel enthousiasme verzamel je documenten behorende bij de due diligence processen of onderzoek je transactiegegevens. Heel boeiend, en je hebt al veel geleerd, maar je zou graag een volgende stap zetten. Complexe analyses uitvoeren, je specialiseren binnen een bepaald segment. Of nog een stapje verder: een team aansturen, processen optimaliseren, digitaliseren, of meewerken in de 2e lijn.

Wij kunnen je daar bij helpen. Wij zijn op zoek naar collega’s; gedreven, ambitieuze professionals die graag een stap willen maken in hun Compliance carrière. Door middel van uitdagende opdrachten bij gerenommeerde instellingen (voornamelijk) in de Randstad, aangevuld met vakinhoudelijke opleiding en persoonlijke begeleiding kun jij jezelf in korte tijd ontwikkelen tot vakspecialist. Niet alleen op inhoud, ook op persoonlijk vlak blijf jij jezelf ontwikkelen. Zo word je een ware ‘trusted advisor’.

Je kiest dus niet voor een functie, je kiest voor een carrière!

Wat ga je doen?

Naast uitdagende projecten die aansluiten bij jouw carrière ontwikkeling, kun je rekenen op een sparringspartner waar nodig. Bij hem of haar kun je terecht met moeilijke vragen of om te praten over bijvoorbeeld trends in de markt. Daarnaast spreken we regelmatig met je af om even een broodje te eten en van jou te horen hoe het gaat. Waar loop je tegenaan en welke kansen zie je? Ook zullen er periodieke social events plaatsvinden met collega’s. Vanzelfsprekend ben je welkom op onze in-house kennissessies. Misschien heb je zelf wel een onderwerp dat je wilt presenteren?

Wat kun je?

Voor deze functie zijn we op zoek naar mensen met een stevige ambitie. Wat heb je daarvoor in huis?

 • Afgeronde opleiding op minimaal Hbo-niveau, bij voorkeur in de richting Recht, Economie, Bedrijfskunde of Criminologie
 • Tenminste 1 jaar werkervaring in een compliance gerelateerde functie. Bijvoorbeeld als KYC- of AML analist.
 • Vanwege de verschillende projecten die je gaat uitvoeren, is flexibiliteit t.av. werklocatie wel van belang
 • Tenminste 36 uur per week beschikbaar
 • Een intrinsieke behoefte om te groeien, zowel op vakinhoudelijke kennis als in vaardigheden.
 • Communicatief vaardig: je kunt je verhaal moeiteloos aanpassen op je gesprekspartner
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
Wat mag je verwachten?
 • “Een springplank voor je carrière”. In sneltreinvaart ontwikkel jij je tot specialist in je vakgebied
  • Een vaste baan met competitieve arbeidsvoorwaarden
 • Werken bij dé specialist in Risk & Compliance
 • Een betrokken werkgever die begrijpt welke uitdagingen je tegenkomt, ook op inhoud
 • Interessante en uitdagende projecten die aansluiten bij jouw carrièreontwikkeling
 • Enthousiaste collega’s waar je van en mee kunt leren
 • Alle faciliteiten om prettig te kunnen werken waaronder:
 • Vervoersregeling – afgestemd op jouw persoonlijke situatie
 • Jaarlijks studiebudget, in te zetten voor internationaal geaccrediteerde certificeringen
 • 25 vakantiedagen per jaar
 • Pensioenregeling
Interesse?

Spreekt deze vacature jou aan, of wil je eerst meer weten? Neem contact met ons op en we vertellen je er graag meer over!

Contactpersoon: Wendy Miltenburg
E: wm@idprofessionals.nl
M: (06) 5207 0894
Of solliciteer direct door te klikken op APPLY NOW

Over ID Risk & Compliance Professionals
ID Risk & Compliance Professionals is een expert op het gebied van Risk en Compliance. Vanuit onze eigen achtergrond in het vakgebied zijn we een professionele gesprekspartner, voor zowel opdrachtgever als professional. Door onze inhoudelijke kennis en uitgebreide netwerk zijn we in staat ontwikkelingen in het vakgebied goed te volgen en bieden we maatwerk met een persoonlijke benadering. Wij geloven, en investeren, in het bouwen van lange termijn relaties. Daarom willen wij weten waar je nu in jouw carrière staan en waar je naar toe wilt. Wij willen weten welke wensen je hebt, waarin je excelleert en wat je belangrijk vindt. Wij willen weten wat jouw “ID” is!

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar AML Consultants. Heb je ervaring met transactiemonitoring (alert handling), witwas-onderzoek of onderzoek naar terrorismefinanciering, dan maken we graag kennis met jou! Ervaring is mooi meegenomen, maar zegt niet alles. Enthousiasme en een professionele houding zijn minstens net zo belangrijk! Daarom zijn wij ook geïnteresseerd om kennis te maken met binnenkort- of recent afgestudeerden in de richting Criminologie, Recht, of Economische studies.

Wat ga je doen?

Dagelijks worden er duizenden transacties gedaan binnen financiële instellingen. De meesten zijn volkomen legitiem, maar soms zit er een transactie tussen die nader onderzoek vraagt. In het kader van de WWFT (Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme) onderzoek jij deze transacties. Door het in kaart brengen van de de klant, het product en verschillende patronen kun je al snel bepalen of een transactie legitiem is, of dat er mogelijk sprake is van witwassen, terrorismefinanciering, of andere vormen van Financieel Economische Criminaliteit (FEC). Al speurend naar informatie leg je vast wat je tegenkomt en geeft op basis hiervan een onderbouwd advies.

Als meer ervaren Consultant draag je daarnaast een steentje bij aan een effectief proces. De meer complexe onderzoeken komen bij jou. Je stelt je toegankelijk op, en helpt vanuit jouw expertise minder ervaren collega’s op weg. Je deelt jouw kennis en ervaring, of stuurt misschien zelfs een team aan.

 

Wat breng je mee?
 • (Bijna) afgestudeerd op BA of MA niveau in de richting Recht, Economisch of Criminologie
 • Je hebt al enige jaren ervaring op gebied van AML/transactiemonitoring, of de wil om hier snel in te groeien
 • Onderzoek doen is ‘jouw ding’. Je bent gefocust en analytisch
 • Je bent proactief en leergierig. Als je iets nog niet weet, ga je zelf op zoek naar antwoorden.
 • Communicatief vaardig; niet alleen weet jij je bevindingen helder en bondig te onderbouwen, ook naar diverse stakeholders weet jij steeds de juiste toon te slaan
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
Wat kun je verwachten?

Werken bij ID betekent werken met jonge, enthousiaste collega’s. Wij zijn oprecht betrokken bij jou en jouw ontwikkeling; zowel in persoonlijke vaardigheden als op vakinhoudelijke kennis. Als ID Professional treed jij op als ‘Trusted Advisor’. Daarom kun je rekenen op persoonlijke begeleiding en coaching door vakprofessionals om jou te helpen groeien.

Wij hebben een uitgebreid netwerk binnen Compliance en Risk bij gerenommeerde, financiële instellingen, voornamelijk in de Randstad. Hierdoor kunnen wij interessante opdrachten bieden, waarbij jij jezelf steeds opnieuw kunt uitdagen, en ontwikkelen tot specialist.

Natuurlijk horen daar goede arbeidsvoorwaarden bij, waaronder:

 • Een aantrekkelijk salaris passend bij jouw ervaring, ontwikkeling en ambitie
 • Mogelijkheden tot het volgen  van relevante studie en training op maat
 • Een springplank in je carrière, opdrachten die je uitdagen en een stijle leercurve bieden
 • 25 vakantiedagen per jaar
 • Pensioenregeling
 • Vervoersregeling op maat

Last but not least vinden wij het ook belangrijk dat jij je bij ons thuis voelt. Regelmatig spreken we met elkaar af voor een hapje of een drankje, en worden er activiteiten georganiseerd met alle collega’s.

 

Interesse?

Wil je in aanmerking komen voor deze functie of wil je meer weten? Neem dan vooral contact met ons op, wij vertellen je er graag meer over!

 

Contactpersoon: Wendy Miltenburg
E: wm@idprofessionals.nl
M: (06) 5207 0894
Ook kun je direct je cv uploaden, of contact opnemen via de contactpagina

Over ID Risk & Compliance Professionals
ID Risk & Compliance Professionals is een expert op het gebied van Risk en Compliance. Vanuit onze eigen achtergrond in het vakgebied zijn we een professionele gesprekspartner, voor zowel opdrachtgever als professional. Door onze inhoudelijke kennis en uitgebreide netwerk zijn we in staat ontwikkelingen in het vakgebied goed te volgen en bieden we maatwerk met een persoonlijke benadering. Wij geloven, en investeren, in het bouwen van lange termijn relaties. Daarom willen wij weten waar je nu in jouw carrière staan en waar je naar toe wilt. Wij willen weten welke wensen je hebt, waarin je excelleert en wat je belangrijk vindt. Wij willen weten wat jouw “ID” is!

 

Je hebt een aantal jaren ervaring in Compliance, je eerste opdracht(en) heb je succesvol afgerond en je gaat nadenken over je volgende stap. Wat nu? Eén ding is zeker: je wilt veel ervaring op doen en leren. In een hoog tempo als het kan. Een steile leercurve en veel verschillende opdrachten is de wens. Uitdagende projecten waarin de lat steeds weer een stukje hoger ligt.

Bij ID Professionals zijn we op zoek naar collega’s. Professionals met een achtergrond in Compliance die op zoek zijn naar variatie in opdrachten, maar tegelijkertijd ook zekerheid zoeken. De zekerheid van een opdracht, ontwikkeling en inkomen. Je komt als Compliance Consultant bij ons team van vaste medewerkers. Samen gaan we steeds op zoek naar een opdracht die bij je past. Hierbij kijken we niet alleen naar wat je al kunt, wat je nog wilt leren is minstens zo belangrijk.

Wat ga je doen?

Vanuit jouw rol als Compliance consultant lever je een belangrijke bijdrage aan de compliance organisatie van onze opdrachtgevers. Of er nu een nieuwe wet geïmplementeerd moet worden, rapportages moeten worden opgesteld, of advies moet worden gegeven over specifieke onderwerpen: jij weet wat je te doen staat. Als trusted advisor zie jij toe op het integer handelen van, en binnen de organisatie. Hierbij zul je soms ferm moeten optreden, en andere keren tonen dat je meedenkt en oplossingen aandraagt.

In het kader van jouw ontwikkeling kun je rekenen op persoonlijke ondersteuning bij het behalen van jouw doelstellingen. Bijvoorbeeld door het volgen van relevante opleidingen, workshops en kennisdeling.
Dankzij ons uitgebreide netwerk weten we precies die opdrachten te verkrijgen waarbij je niet alleen jouw toegevoegde waarde kunt leveren aan onze opdrachtgever, maar ook jouw kennis verder kunt uitbreiden of verdiepen.

Wat breng je mee?

Natuurlijk vragen wij ook wat van jou. Als Compliance Consultant heb je het volgende in huis:

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal Hbo niveau in de richting bedrijfskunde/ -economie / -administratie / recht
 • Je hebt tenminste 2 jaar werkervaring opgedaan in Compliance, CDD/KYC, AML of (Operational) Risk
 • Je bent sterk analytisch aangelegd en kunt je analyse ook goed onderbouwen
 • Je beschikt over een helicopterview zonder de relevante details uit het oog te verliezen
 • Je bent discreet, betrouwbaar en goed in staat zelfstandig te werken
 • Je bent communicatief vaardig, daarbij weet je moeiteloos jouw boodschap aan te passen op jouw gesprekspartner en de situatie
 • Vanzelfsprekend beheers je de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
Wat kun je verwachten?

Wij hebben een uitgebreid netwerk binnen Compliance en Risk bij gerenommeerde, financiële instellingen, voornamelijk in de Randstad. Hierdoor kunnen wij interessante opdrachten bieden, waarbij jij jezelf steeds opnieuw kunt uitdagen, en ontwikkelen tot specialist.

Natuurlijk horen daar goede arbeidsvoorwaarden bij, waaronder:

 • Een aantrekkelijk salaris passend bij jouw ervaring, ontwikkeling en ambitie
 • 25 vakantiedagen per jaar
 • Pensioenregeling
 • Jaarlijks studiebudget
 • Vervoersregeling op maat
 • De zekerheid van een vaste baan, gecombineerd met de afwisseling van verschillende opdrachtgevers
 • Interessante en uitdagende projecten die aansluiten bij jouw carrièreontwikkeling
 • Een werkgever die begrijpt welke uitdagingen je tegenkomt, ook op inhoud
 • Enthousiaste collega’s waar je van en mee kunt leren

Last but not least vinden wij het ook belangrijk dat jij je bij ons thuis voelt. Regelmatig spreken we met elkaar af voor een hapje of een drankje en worden er activiteiten georganiseerd met alle collega’s.

Meer weten?

Wil je meer weten over, of in aanmerking komen voor deze functie? Neem dan vooral contact met ons op, we vertellen je er graag meer over!

 

Contactpersoon: Wendy Miltenburg
E: wm@idprofessionals.nl
M: (06) 5207 0894
Stuur je CV via de contactpagina

Over ID Risk & Compliance Professionals
ID Risk & Compliance Professionals is een expert op het gebied van Risk en Compliance. Vanuit onze eigen achtergrond in het vakgebied zijn we een professionele gesprekspartner, voor zowel opdrachtgever als professional. Door onze inhoudelijke kennis en uitgebreide netwerk zijn we in staat ontwikkelingen in het vakgebied goed te volgen en bieden we maatwerk met een persoonlijke benadering. Wij geloven, en investeren, in het bouwen van lange termijn relaties. Daarom willen wij weten waar je nu in jouw carrière staan en waar je naar toe wilt. Wij willen weten welke wensen je hebt, waarin je excelleert en wat je belangrijk vindt. Wij willen weten wat jouw “ID” is!

Kom eens een langs voor een kop koffie!

én laten we eens praten over jouw ambities binnen compliance!